ALUMINIUM-GEVELS

ALUMINIUM GEVELS – GLAZEN WANDEN. WELKE SOORTEN ZIJN ER? WAT MOET JE KIEZEN?

Elastisch qua vorm

Een aluminium gevel geeft enorme flexibiliteit in keuze van de uiteindelijke vorm van de gevel. De meeste systemen worden geproduceerd op basis van stijlen en dorpels, die kunnen worden opgevuld met glas en aluminium panelen. Er kunnen overlappende profielen met verschillende vormen worden gebruikt waardoor de gevel bijna iedere willekeurige vorm kan krijgen. Gebouwen worden dankzij aluminium gevels prestigieuzer van uiterlijk, wat van grote waarde is voor hoofdkantoren en openbare gebouwen. Bovendien kunnen uit gevelprofielen ook andere constructies worden vervaardigd zoals bijv. dakkapellen, wintertuinen, tochtportalen en glazen daken. De grens gaat zover als de fantasie van de klant – your imagination is the limit.

1.

Realisatie- Luchthaven

2.

Realisatie- Instalchem

Projectesthetiek

De in gevels gebruikte aluminium panelen kunnen worden bewerkt en aangepast qua grootte en kleur (o.a. door te poederlakken). Dit geeft zeer ruime mogelijkheden aan ontwikkelaars, die vooral graag voor dit type oplossing kiezen bij het ontwerpen van bijv. kantoren. Ook structurele wanden, waarin het glas met speciale constructiesiliconen is vastgezet aan de modules, genieten grote populariteit. Op deze manier kunnen er glazen vlakken worden gecreëerd die geen verbindingen lijken te hebben maar helemaal egaal zijn.

 

3.
mc-wall-aliplast

Aluminium gevels- Aliplast

4.
cw-50-reynaers-ALUMINIUM-GEVELS

Aluminium gevels- Reynaers

Afwerkingselementen

Constructies van aluminium gevels kunnen worden afgewerkt met verschillende opengaande onderdelen zoals kiepramen, dakramen, deuren en andere geveloplossingen. De beste inspiraties en originele ideeën zijn te vinden op de website van PROFAL, een gerenommeerde fabrikant van aluminium schrijnwerk. In de portfolio van deze onderneming vind je realisaties voor de woningbouw alsmede de commerciële sector. Producten van PROFAL worden gekenmerkt door buitengewone kwaliteit, die blijkt uit het verkoopsucces op de Westerse markten.

Aanvullende bescherming

Aluminium gevelsystemen zijn een buitengewoon praktische oplossing die voordelen biedt op het gebied van isolatie en bestendigheid. Voor de constructie wordt hoofdzakelijk in lagen gelijmd gehard glas en floatglas gebruikt. Het materiaal dat hierdoor ontstaat is bestendig tegen stoten en heeft ook een goede brandwerendheid. Er kunnen ook speciale constructies worden gemaakt op bestelling, zoals anti-inbraakgevels of brandwerende gevels. Meer informatie over aluminium gevels en gevelproducten vind je op de website van PROFAL Aluminium.

CONTACT

MET ONZE VERTEGENWOORDIGER


Deze website maakt gebruik van cookies om diensten op het hoogste niveau te kunnen leveren. Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.